Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

SRI menţine "albastru" nivelul de alertă teroristă

SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franţa şi va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituţii care fac parte din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaţionali în lupta împotriva terorismului.
 
În România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul "Albastru-precaut". Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent nu există informaţii care să ducă la o legătură între evenimentele din Franţa şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Monitorizăm şi întreprindem acţiuni specifice care se impun în astfel de situaţii.
 
Strategia Serviciului Român de Informaţii este de a preveni orice acţiune teroristă, de a menţine climatul de siguranţă a cetăţenilor şi de a proteja teritoriul naţional.
 
Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, îşi exprimă solidaritatea faţă de statul francez în aceste momente critice şi îi asigură pe partenerii internaţionali ai SRI de întreaga cooperare.
 
0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.