Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

Exerciţiul Cyber Coalition 2015 la final

Peste 600 de specialişti în securitate cibernetică din state NATO şi partenere au participat la ediţia de anul acesta a exerciţiului Cyber Coalition, desfăşurat în perioada 16-20 noiembrie în cadrul poligonului virtual al NATO din Tartu, Estonia şi în alte locaţii ale participanţilor.

Evenimentul a testat abilitatea aliaţilor şi partenerilor de a-şi proteja reţelele informatice în faţa unor provocări complexe de securitate cibernetică. În egală măsură, scopul exerciţiului a fost de a exersa proceduri şi măsuri de coordonare rapidă între experţii naţionali, care îşi folosesc abilităţile de a gestiona o serie de scenarii a căror complexitate a crescut constant. Utilizând un mediul virtual controlat, toţi participanţii au parcurs scenariile care implică ameninţări specifice, precum malware mobil şi spyware, ori penetrarea anumitor reţele.

Managementul exerciţiului a fost coordonat în Estonia de o echipă de planificare compusă din reprezentanţi ai ţării gazdă, României, Spaniei şi ai Centrului de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică şi Cooperare. În cadrul echipei de planificare, pe lângă elaborarea unor scenarii de joc, România a configurat poligonul virtual pe care se joacă exerciţiul şi a creat o serie de aplicaţii utilizate de statele membre pe parcursul desfăşurării acestuia.

La nivel naţional, SRI, prin unitatea specializată Centrul Naţional Cyberint, a fost desemnat de către CSAT autoritate naţională în domeniul cyberintelligence.
0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.