Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

Directorul SRI, dl. Eduard Hellvig, a depus o coroană de flori la Monumentul Luptătorului Antiterorist

Vineri, 18 decembrie, Serviciul Român de Informaţii a celebrat, ca în fiecare an, Ziua Luptătorului Antiterorist. La ceremonialul militar, organizat cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist, au fost prezenţi directorul Serviciului Român de Informații și directorii adjuncți, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire şi combatere a terorismului, angajaţi ai Serviciului şi exponenţi ai societăţii civile.

Au fost depuse coroane de flori din partea conducerii SRI, a organizaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem în lupta pentru prevenirea şi combaterea terorismului.

Luând cuvântul la eveniment, domnul Eduard Hellvig, directorul SRI, a evocat faptul că liniștea de care cu toții ne bucurăm astăzi în România o datorăm celor care, de-a lungul istoriei de peste 40 de ani a antiterorismului românesc, și-au făcut în fiecare zi datoria de pavăză pentru semenii lor.

De asemenea, cu ocazia evenimentului, au fost amintite provocările actuale pe care această unitate de elită a Serviciului este chemată să le înfrunte în beneficiul cetăţenilor României. În lume nu mai există niciun loc ferit de pericole, focarele de conflict se multiplică, ameninţările la adresa României nu mai sunt generale, difuze, ci, din păcate, au devenit tot mai pregnante, iar încercările de a comite acte violente s-au înmulţit.
 
Întreaga conducere a Serviciului a ţinut să le mulţumească tuturor ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor care au ales să îşi facă datoria cum se cuvine în această profesie nobilă, deopotrivă frumoasă şi periculoasă.
0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.