Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

Conferința internațională Air Marshal la București

În perioada 12 - 16 octombrie 2015, Serviciul Român de Informații este gazda celei de-a 13-a ediții a Conferinței Internaționale a Însoțitorilor Înarmați la Bordul Aeronavelor (International Air Marshal Conference Henri Coandă 2015). Întâlnirea reprezintă summit-ul profesioniștilor din domeniul asigurării securității la bordul aeronavelor, grupați în Comitetul Internațional al Ofițerilor de Securitate a Zborurilor (International In-Flight Security Officer Committee - IIFSOC).

Mediul actual de securitate la nivel global, marcat de conflicte armate care au antrenat și incidente tragice implicând aeronave civile, face ca ediția din acest an să fie una foarte importantă sub aspect programatic și tehnic. Cei peste 80 de experți în securitate la bordul aeronavelor, veniți în capitala României din 17 țări, își vor axa prezentările și discuțiile pe modalitățile în care pot fi prevenite incidentele de securitate implicând aeronave destinate scopurilor comerciale. În egală măsură, conferința va fi un bun prilej pentru a facilita schimbul de bune practici și lecții învățate în acest domeniu, aflat în tot mai mare extindere la nivel internațional.

În prezent, IIFSOC are în componență asociații de Air Marshal din SUA, Olanda, Marea Britanie, Germania, Australia, Canada, Israel, Elveția, Iordania, Cehia, Polonia, Austria, Singapore și România. La Conferința din acest an participă în calitate de observatori și delegații din China, Japonia, Moldova, Spania, cu intenția de a demara procedurile de afiliere la Comitet.
0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.